KookJij

Mandarijnjelly met Aperol

Een heerlijk mandarijnjelly met aperol recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mandarijnjelly met Aperol te bereiden

  1. Maak eerst de jelly. Pers al het sap uit de mandarijnen. Giet door een zeef en pers al het sap eruit (je hebt 600 ml nodig). 
  2. Snijd het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg bij het sap van de mandarijnen. 
  3. Giet in een kookpan en voeg de Aperol, suiker en gelatinepoeder toe. Breng aan de kook. 
  4. Roer regelmatig om, om zo de suiker te laten oplossen. Laat even afkoelen. 
  5. Giet in elk glas wat mandarijn-jelly en laat opstijven in de koelkast. 
  6. Hak de pistachenoten fijn. 
  7. Schep net voor het serveren een eetlepel zure room en de gehakte pistachenoten op de jelly. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst