KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Macaroni met balletjes en courgette

Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor de balletjes: Ajuin zeer fijn snijden.
Courgettes in fijne blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Meng de groenten onder het gehakt samen met de eikes en chapelure kruid zeer goed met de boven vernoemde kruiden.
Rol balletjes van het gehakt en bak deze bruin gaar aan in boter.
Macaroni beetgaar koken in licht gezouten water giet af.
Maak een bechamelsaus van de boter en bloem en kruid evenzeer af met kruiden die vermeld staan bij de balletjes.
De andere helft van de courgette en de ajuin evenzeer fijn snijden en mengen onder de saus.
Neem een vuurvaste schotel goed invetten met boter, macaroni erin daarna de balletjes erover serveren.
De saus erover lichtjes alles mengen, serveer de kaas, chapelure en boter erover.
Zet onder de grill en laat goud geel bakken.
Serveer zeer warm met lekker gebakken stokbrood.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Deze schotel was voor 4 pers. voorzien maar tel gerust maar voor 6 personen. Natuurlijk weer teveel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

zegt:
Hallo Jos, een deel van de ingredienten zijn voor de balletjes. Het andere deel voor bij de macaroni, staat vermeld bij de bereiding. Vriendelijke groetjes van ons 3tjes :);):p
Jos

zegt:
Bij de ingredienten staat een aantal dubbel vermeld. Is het mogelijk dit aan te passen?
MVG.
Jos