Recept
« Terug naar recepten
					
						Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie
Een heerlijk limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie te bereiden
 Doe de konijnenbouten, sjalotten, knoflooktenen, laurier, tijm, rozemarijn en zout in een pan.
Meet vervolgens een hoeveelheid af die voldoende is om het zaakje mee onder te zetten.
intussen oven voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Nu de olijfolie in een pan voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Liefs met thermometer controleren met juiste temperatuur van de olie, dan de olie over de konijnenbouten en de groenten gieten.
Houd de olie gedurende 15 min. op warmte tussen 90 en 100 graden Celcius.
Daarna is de inhoud stabiel op temperatuur en kan het geheel de oven in.
Verwarm het gerecht tussen 30 en 40 minuten op 100 graden Celcius.
Prik met een vork in de bouten om te kijken of ze voldoende zijn gegaard.
Serveren met tuinbonen is een heerlijke optie.
Verwarm de bonen even in olie en doe er een snuif bonenkruid en zwarte peper bij.
Tot slot bestrooien met geraspte parmigiano
									Meet vervolgens een hoeveelheid af die voldoende is om het zaakje mee onder te zetten.
intussen oven voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Nu de olijfolie in een pan voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Liefs met thermometer controleren met juiste temperatuur van de olie, dan de olie over de konijnenbouten en de groenten gieten.
Houd de olie gedurende 15 min. op warmte tussen 90 en 100 graden Celcius.
Daarna is de inhoud stabiel op temperatuur en kan het geheel de oven in.
Verwarm het gerecht tussen 30 en 40 minuten op 100 graden Celcius.
Prik met een vork in de bouten om te kijken of ze voldoende zijn gegaard.
Serveren met tuinbonen is een heerlijke optie.
Verwarm de bonen even in olie en doe er een snuif bonenkruid en zwarte peper bij.
Tot slot bestrooien met geraspte parmigiano
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
goed lezen blijkt toch wel een grote kunst.
Zoals je kan lezen komen ze in de olijfolie, de naam van het recept zegt het al.
succes:);)m.v.g. Bert Allers
                    
Anja zegt: