Recept
« Terug naar recepten
					
						Lasagne op zijn paasbest
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lasagne op zijn paasbest
Een heerlijk lasagne op zijn paasbest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lasagne op zijn paasbest te bereiden
Maak een roux van de boter, bloem en melk roer er 100 gr gemalen kaas onder. Kruid naar smaak af.
Ajuin in blokjes snijden.
Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
Tomaten in blokjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Een deel van de rucola fijn snijden.
Bak de spekblokjes zonder vetstoffen gaar aan.
Stoof de groenten even aan in een beetje boter en kruid naar smaak en voeg het spek toe. De helft van de groenten onder de saus mengen.
Neem een vuurvaste schotel beboter deze en begin met een laagje saus vervolgens met de bladeren lasagna en eindig met saus.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min. garen.
Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de lasagna over twee borden vervolgens de andere helft van de groenten er rond verdelen. Bestrooi rijkelijk met kaas en zet onder de grill.
Voor het serveren nog een beetje rucola en gemalen kaas erover verdelen.
										Ajuin in blokjes snijden.
Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
Tomaten in blokjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Een deel van de rucola fijn snijden.
Bak de spekblokjes zonder vetstoffen gaar aan.
Stoof de groenten even aan in een beetje boter en kruid naar smaak en voeg het spek toe. De helft van de groenten onder de saus mengen.
Neem een vuurvaste schotel beboter deze en begin met een laagje saus vervolgens met de bladeren lasagna en eindig met saus.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min. garen.
Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de lasagna over twee borden vervolgens de andere helft van de groenten er rond verdelen. Bestrooi rijkelijk met kaas en zet onder de grill.
Voor het serveren nog een beetje rucola en gemalen kaas erover verdelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									 
                    




 
					