KookJij

Lamsschouder met pastinaakpuree

Een heerlijk lamsschouder met pastinaakpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Basisreceptuur:NRC - Menno Steketee + eigen inbreng
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsschouder met pastinaakpuree te bereiden

-Lamsschouder onder en boven 4 kepen geven in het vlees en daarin een laurierblad steken met een een 1/2 teentje knoflook.
-Dan de schouder ruim insmeren met olijfolie en peper met zout.
-Leg de bout in de hete oven en houd hem er 15 minuten in.
-Dan oven op 160°C zetten en de schouder nog eens een uurtje laten braden. Daartussendoor zo nu en dan opnieuw bestrijken met olie.
-Ondertussen de pastinaak gaar koken in het melkroommengsel met de fijngesnipperde knoflook en vervolgens pureren (staaf of blender). Roer er 1 ei door.
Dan op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op: Gesneden lam met de pastinaak-crème en daarnaast gekookte asperges.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Bergen op Zoom,9 mei,
Niki,Het lam kan zowel met als zonder bot klaar gemaakt worden.
Zonder bot is echter makkelijker en meer.
Jan A
Niki

Niki zegt:
Lijkt mij erg lekker! Is het lam met of zonder bot? groetjes:)