KookJij

Kruidige, goedgevulde Indische kippensoep

Een heerlijk kruidige, goedgevulde indische kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige, goedgevulde Indische kippensoep te bereiden

Zet de kip met het water, de uien, knoflook, pepertje, laurier of d.s., kruidnagels, koenjit, gember- en de laoswortel samen met de inhoud van het doosje smaakverrijker op en laat dit 2 uur trekken, tegen de kook aan.

Haal de kip uit de pan en snij of trek er draadjes van (of hele dunne reepjes).
Haal met de zeef - zo heb je maar 1 pan in de afwas, altijd fijn - de overige ingredienten eruit, die kunnen weg.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden groentes toe, laat deze ongeveer 20 minuutjes rustig kokend gaar worden.

Bak intussen flensjes van de eieren, rol ze op en snij in dunne reepjes.

Voeg de kip, eierreepjes, mihoen en preigroen toe aan de soep en roer & warm het geheel nog even goed door. Strooi er als laatste al wat gebakken uitjes over en deze heerlijke pan soep kan op tafel. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

edelarosa

edelarosa zegt:
Hoi April, geeft nie, met carnaval ben ik ook wel eens Erwina ;):p
april22

april22 zegt:
sorry moet Erwin zijn:?
april22

april22 zegt:
Hallo Erwina,
Deze soep lijkt mij heel erg lekker die ga ik zaterdag eens lekker maken.:p;):)