KookJij

Krokante slablaadjes met pikante kipsalade

Een heerlijk krokante slablaadjes met pikante kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krokante slablaadjes met pikante kipsalade te bereiden

Snijd de krop ijsbergsla in vieren en haal de blaadjes los van elkaar. Snijd daarna de kipfilet in dobbelsteentjes en kruid deze met peper en zout. Bak het vlees vervolgens in een wok snel in olie lichtbruin en gaar. Voeg daarna de sjalotjes, knoflook, taugé, lente uitjes, chilisaus, ytomatenketchup en sojasaus toe en laat deze kort meebakken. Blus het geheel af met slagroom en laat het gerecht afkoelen. Controleer de kipsalade daarna op smaak en kruid het gerecht indien nodig met peper en zout. Leg op ieder blaadje een bergje salade. Serveer de kipsalade als hapje bij de borrel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Hilda,
Ik denk dat je hoge ogen gooit als je dit als voorgerecht maakt.
Groetjes,
Anna
KookJij.
hilda

hilda zegt:
Kan ik dit ook als een voorgerecht maken?