Recept
« Terug naar recepten
Krokante kipkroketjes
PT50M
Krokante kipkroketjes
Een heerlijk krokante kipkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante kipkroketjes te bereiden
Breng 2,5 dl water aan de kook met de bouillontablet. Voog de kip toe,breng aan de kook en doe de deksel op de pan als de bouillon kookt.Neem de pan direct van het vuur. Na 20 min. is de kip gaar en nog mals. Laat het kippenvlees uitlekken en vang het vocht op. Bak de lente-uitjes 2-3 min.op zacht vuur in boter.Roer de bloem er door en warm deze 2 min. mee. Schenk de opgevangen bouillon en sambuca erbij, voeg de pesto toe en laat de saus zachtjes koken tot hij mooi dik is. Neem de pan van het vuur. Kook 2 eieren hard in 7-8 minuten. Pelze en prak ze fijn. Splits de twee andere eieren en roer de eidooiers door de saus.Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Roer ze door de saus. samen met de fijngeprakte eieren en kipfilet.Laat dit mengsel afkoelen en opstijven in de koelkast. Vorm van dit mengsel 12-16 kroketjes.Haal ze door de bloem daarna door losgeklopt eiwit en vervolgens door het paneermeel. Frituur de kroketjes in 3-4 min. goudgeel en krokant in hete frituurolie van 180 graden.
slaatje zegt: