Recept
« Terug naar recepten
					
						Kotelet gelardeerd met Brugge Oud
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kotelet gelardeerd met Brugge Oud
Een heerlijk kotelet gelardeerd met brugge oud recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									kaasrecepten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kotelet gelardeerd met Brugge Oud te bereiden
     Snij het vlees van de varkenskotelet in twee en open zo de kotelet. 
Leg er een sneetje ham en een sneetje kaas tussen.
Vouw de varkenskotelet dicht en omwikkel met een darmnet.
Bak de koteletten in gesmolten boter, en ontvet ze.
Bak de sjalotjes goudkleurig, deglaceer met rode wijn tot deze volledig is uitgekookt.
Doe de runder fond in de pan en breng op gewenste dikte.
Maak de schorseneren schoon, kook in gezouten water tot ze lekker knapperig zijn en laat ze nadien schrikken onder ijskoud water.
Snij de schorseneren in gelijke stukken, laat de room inkoken, kruid en voeg er de schorseneren aan toe alsook gehakte peterselie.
Schil de aardappelen, blancheer en laat gaar worden in gesmolten boter in de oven. Houd nadien warm op lage temperatuur met een klomp boter.
     
									Leg er een sneetje ham en een sneetje kaas tussen.
Vouw de varkenskotelet dicht en omwikkel met een darmnet.
Bak de koteletten in gesmolten boter, en ontvet ze.
Bak de sjalotjes goudkleurig, deglaceer met rode wijn tot deze volledig is uitgekookt.
Doe de runder fond in de pan en breng op gewenste dikte.
Maak de schorseneren schoon, kook in gezouten water tot ze lekker knapperig zijn en laat ze nadien schrikken onder ijskoud water.
Snij de schorseneren in gelijke stukken, laat de room inkoken, kruid en voeg er de schorseneren aan toe alsook gehakte peterselie.
Schil de aardappelen, blancheer en laat gaar worden in gesmolten boter in de oven. Houd nadien warm op lage temperatuur met een klomp boter.
 
                    




 
					