KookJij

Koolrolletjes alla niek

Lekker voor mensen die van shoarma houden, nu een gezondere variant ervan
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolrolletjes alla niek te bereiden

  1. Meng alle ingredienten buiten de kool en bouillonblokjes goed door mekaar en zet even weg (dat de smaken zich mengen)
  2. Zet een grote pan met water op en doe de kool erin.
  3. Haal de bladeren wat loslaten eraf en kook de kool verder tot alle bladeren los zijn (kookwater bewaren)
  4. Droog de bladeren met keukenpapier en laat ze plat liggen.
  5. Kneed het gehakt nog eens door. 
  6. Leg op ieder blad een rolletje van het gehakt en vouw de buitenkanten naar binnen en rol ze strak op.
  7. Ga zo door tot alles op is,
  8. neem een grote pan en stapel alle koolrolletjes met de naad naar onder in de pan.
  9. Los de bouillonblokjes op in het nog kokende kookwater (je kan eventueel nog kruiden naar smaak toevoegen)
  10. Schenk het kookwater bij de rolletjes totdat ze net onderstaan,
  11. leg een bord wat in je pan past erop en verzwaar dit (eventueel een beker met water erop zetten)
  12. Laat dat op zacht vuur ongeveer een half uur gaar worden,
  13. serveer met rijst en eventueel een salade. 

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

De kleine bladeren van de kool die je niet kan gebruiken om in te rollen kan je fijnsnijden en erbij serveren.
Het is ook heel lekker om een blikje tomatenpuree aan het kookwater toe te voegen, dan haal je de rolletjes eruit als het gaar is, doe je de resten fijngesneden koolbladeren erbij en laat je het op hoog vuur inkoken tot een saus.
Deze serveer je dan over de koolrolletjes en rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst