KookJij

Konijn in de wok

Een heerlijk konijn in de wok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn in de wok te bereiden

Snijd de konijn­filets in fijne reepjes met een scherp mes (dit gaat gemakkelijker als je ze eerst een tiental minuten invriest).

Marineer de konijn­reepjes in de sojasaus, de arachideolie, de suiker, de gesnipperde knoflook en de gember.

Blancheer de boontjes vier à vijf minuten in kokend gezouten water, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.

Hak de tomaten fijn en voeg ze weer bij het sap.

Neem de konijn­reepjes uit de marinade en bak ze aan in een wokpan met een weinig wokolie of arachideolie.

Voeg de uien en de scampi's toe en roerbak alles vier à vijf minuten.

Voeg de marinade en de tomaten toe en laat alles drie à vier minuten sudderen op een hevig vuur.

Voeg tot slot de boontjes toe en laat ze mee opwarmen.

Peper en zout naar smaak en dien op met rijst of noedels.

Je kunt dit gerecht wat pittiger maken door er een chili­pepertje aan toe te voegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst