Recept
« Terug naar recepten
					
						Kokostaart
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kokostaart
Een heerlijk kokostaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kokostaart te bereiden
De eiwitten met een snufje zout opkloppen totdat je een stevig schuim hebt. Lepel voor lepel de light kristal toevoegen. Kloppen totdat de suiker helemaal in het eiwitschuim is opgenomen. 75 gram geraspte kokos en de fijngesneden abrikozen toevoegen en goed door elkaar scheppen. Bij een springvorm van 20 cm doorsnede de onderkant bedekken met bakpapier en de zijkant invetten met een beetje boter. De eitwit-kokos in de springvorm scheppen en gedurende 45 minuten in een 175°C voorverwarmde oven zetten. Na de oventijd de taartbodem volledig laten afkoelen. Een anti-aanbakpan gebruiken om in een hete pan, zonder gebruik van vetstof, de kokos te roosteren. Als de kokos licht verkleurd de pan al van het vuur halen anders verbrand de kokos. 
Opmaken van de taart: De slagroom samen met de slagroomversteviger en de vanillesuiker luchtig opkloppen en over de taart scheppen (Je kunt hier gerust een paar lepels achterhouden voor de koffie!). Versieren met frambozen en de intussen afgekoelde geroosterde kokos.
									Opmaken van de taart: De slagroom samen met de slagroomversteviger en de vanillesuiker luchtig opkloppen en over de taart scheppen (Je kunt hier gerust een paar lepels achterhouden voor de koffie!). Versieren met frambozen en de intussen afgekoelde geroosterde kokos.
 
                    



 
					
Tessa zegt:
Als je goed leest zie je dat de taartbodem gemaakt wordt van eiwitten en kokos.
Redactie KookJij