Recept
« Terug naar recepten
					
						Koffiebroodjes
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koffiebroodjes
Een heerlijk koffiebroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Martine Rohling
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
 - > Brood - Bakken
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koffiebroodjes te bereiden
 In een kom bloem, gist, zout, bruine suiker, rozijnen, krenten en koekkruiden met elkaar mengen.
Boter zachtjes smelten en daaraan de melk en het ei toevoegen.
Maak in het bloemmengsel een kuiltje en schenk hierin het boter-melk-ei mengsel. Kneden totdat dit een soepele deegbal is. (Is de deegbal te stug, voeg dan een heel klein beetje melk toe. Is de deegbal te kleverig, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.)
Dek de kom af met plastic folie en laat op een warme (kamertemperatuur) tochtvrije plek het deeg ongeveer 1 uur rijzen.
Daarna 1 minuut goed doorkneden.
Maak een deeglap van ongeveer 1 cm dik. Breedte van de lap hangt af van hoe groot je de broodjes wil laten worden (Hoe breder hoe groter de broodjes).
Smelt zachtjes de boter en smeer de deeglap hiermee in. Meng de bruine suiker met de kaneel en strooi dit over de deeglap. Rol het deeg op en snijd rolletjes van 2-3 cm breed. Vet een bakplaat in en leg de rolletjes erop, de rolletjes lichtjes indrukken. Afdekken met ingevet plastic folie. Dit ongeveer 40 min. laten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210°C (liefst geen heteluchtoven).
De broodjes 5 min. bakken op 210°C. Daarna de oven laten afkoelen tot 180°C (gewoon ovendeur openzetten). Dan de broodjes 10 min. bakken tot ze gaar zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster en tijdens het afkoelen regelmatig insmeren met honing.
Maak een glazuur van de poedersuiker, gesmolten boter en melk. Roeren tot het mengsel glad en glanzend is. Smeer het glazuur op de bovenkant van de broodjes.
									Boter zachtjes smelten en daaraan de melk en het ei toevoegen.
Maak in het bloemmengsel een kuiltje en schenk hierin het boter-melk-ei mengsel. Kneden totdat dit een soepele deegbal is. (Is de deegbal te stug, voeg dan een heel klein beetje melk toe. Is de deegbal te kleverig, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.)
Dek de kom af met plastic folie en laat op een warme (kamertemperatuur) tochtvrije plek het deeg ongeveer 1 uur rijzen.
Daarna 1 minuut goed doorkneden.
Maak een deeglap van ongeveer 1 cm dik. Breedte van de lap hangt af van hoe groot je de broodjes wil laten worden (Hoe breder hoe groter de broodjes).
Smelt zachtjes de boter en smeer de deeglap hiermee in. Meng de bruine suiker met de kaneel en strooi dit over de deeglap. Rol het deeg op en snijd rolletjes van 2-3 cm breed. Vet een bakplaat in en leg de rolletjes erop, de rolletjes lichtjes indrukken. Afdekken met ingevet plastic folie. Dit ongeveer 40 min. laten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210°C (liefst geen heteluchtoven).
De broodjes 5 min. bakken op 210°C. Daarna de oven laten afkoelen tot 180°C (gewoon ovendeur openzetten). Dan de broodjes 10 min. bakken tot ze gaar zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster en tijdens het afkoelen regelmatig insmeren met honing.
Maak een glazuur van de poedersuiker, gesmolten boter en melk. Roeren tot het mengsel glad en glanzend is. Smeer het glazuur op de bovenkant van de broodjes.
                    