Recept
« Terug naar recepten
					
						Kippenleverpaté met tijm en port
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kippenleverpaté met tijm en port
Een heerlijk kippenleverpaté met tijm en port recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jantien  Polderman
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 - > Hapjes - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kippenleverpaté met tijm en port te bereiden
   Smelt de helft van de roomboter in een pan, doe de schoongemaakte en drooggedepte levertjes erbij. Bak ze op hoog vuur met een deksel erop, na 3-4 minuten keren. Ze horen een knapperig, gekarameliseerd korstje te krijgen en gaar maar absoluut niet droog van binnen te zijn. Haal ze uit de pan en was de pan niet af, de lekkere sappen die overblijven zijn erg smaakvol.
De sjalotjes schillen en in stukjes snijden, dit hoeft niet heel mooi, uiteindelijk worden ze gepureerd. In hetzelfde pannetje waar de levertjes gebakken werden, de resterende boter toevoegen en de sjalotjes met tijmblaadjes in fruiten. Afblussen met de port en zachtjes laten inkoken tot er geen alcoholgeur meer waar te nemen is.
Doe de sjalotjes met port, de levertjes, tijm, nootmouskaat en een scheut room (zo'n 50 ml) in een foodprocessor en maal het helemaal fijn en glad. Op smaak brengen met zout en peper en een paar uur in de koelkast laten opstijven. De pate is echter lekkerder nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan. Serveren zoals u het gewend bent - op brood, op cracker, al dan niet met wat groente.
										De sjalotjes schillen en in stukjes snijden, dit hoeft niet heel mooi, uiteindelijk worden ze gepureerd. In hetzelfde pannetje waar de levertjes gebakken werden, de resterende boter toevoegen en de sjalotjes met tijmblaadjes in fruiten. Afblussen met de port en zachtjes laten inkoken tot er geen alcoholgeur meer waar te nemen is.
Doe de sjalotjes met port, de levertjes, tijm, nootmouskaat en een scheut room (zo'n 50 ml) in een foodprocessor en maal het helemaal fijn en glad. Op smaak brengen met zout en peper en een paar uur in de koelkast laten opstijven. De pate is echter lekkerder nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan. Serveren zoals u het gewend bent - op brood, op cracker, al dan niet met wat groente.
Mijn kookverhaal (Jantien Polderman)
Een heerlijke, makkelijk te maken paté. Goed een dag van te voren te bereiden.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
                    
rdocter63 zegt: