KookJij

Kippendijen in Amandelsaus

Een heerlijk kippendijen in amandelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Belgische vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippendijen in Amandelsaus te bereiden

*De kip in de olie gaar bakken.Dit neemt zo'n 20 -25 minuten.
*Amandelen in de helft van de roomboter roosteren en daarna fijn malen in de keukenmachine.Daarna de pistoletjes fijn malen in de keukenmachine en onder voortdurend omroeren bakken in de andere helft van de roomboter.
*De beiden soorten kruim onder elkaar goed mengen en dan toevoegen:de tomaat in blokjes,de versnipperde ui en knoflook,de kaneel,de olijven en lombokjes.Goed mengen en overbrengen naar de keukenmachine om er een homogene pasta van te maken.Dit lossen we dan weer op met 50 cc goede droge sherry in de kippenbouillon,die ondertussen is verwarmd.
*Saus goed doorroeren en de kippedijen daarin nog eenslaten doorgaren op een laag vuurtje.Breng saus op smaak met zout en peper uit de molen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Dien op in voorverwarmde diepe borden : Kippedijtje in elk bord,overgoten met wat saus en bestrooid met bieslook en peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst