KookJij

Kip kerrierolletjes

Een heerlijk kip kerrierolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 20st personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kip gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip kerrierolletjes te bereiden

1.) Verhit de olie in een pannetje en bak hierin ui en knoflook toe tot de ui glazig is. Roer de currypasta erdoor en verhit de pasta enigszins.
Meng de citroensap erdoor en zet het mengsel apart. Meng de kipgehakt,broodkruim, zout, peper en koriander en voeg het ui-kerriemengsel toe.
Meng alles goed.
2) Leg de vellen bladerdeeg op een werkoppervlak, rol uit tot een lap en snijd het in twee gelijke helften. Schep een kwart van het vleesmengselin een dikke brede strook over het midden van het bladerdeeg. Bestrijk de rand van het bladerdeeg met water, klap de voorkant van het deeg over de vulling en rol het deeg op tot het op het met water bestreken deel rust. Druk het deeg licht aan om de rol te sluiten.
Snijd de rol in 4-5 gelijke stukken. Herhaal dit met de andere helft van het bladerdeeg.
Glaceer de rolletjes met melk en bestrooi ze met sesamzaadjes.Leg ze op een platte ovenschaal.
3) Bak de kiprolletjes 10 minuten in een voorverwarmde oven 0p 190 graden en nog 15 minuten op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst