KookJij

Kip CHAMPASTA...

Kip Champasta staat voor pasta van the Champion ( Kampioen) of champignons .....,dat laat ik even in het midden, maar dat het een gerecht van een Champion is, lijdt geen twijfel. Het is de favo pasta van wielerkampioen Dylan Groenewegen 25 jaar en geboren in Amsterdam. Wielrennen viel niet mee in het drukke verkeer van Amsterdam met alle ook nog rondrijdende trams. Daar liet Dylen Groenewegen zich echter niet door weerhouden en intussen fietst hij mee in de wereldtop. In de Tour de France van 2018 won Dylan de 7de etappe in een sprint , nou ja, eigenlijk in twee sprints natuurlijk. Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Dylan ... BEDANKT.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Uit het boek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip CHAMPASTA... te bereiden

  1. Snij de kipfilet in blokjes, roer er de olijfolie en de gemalen peper door en laat 10 minuutje intrekken.
  2. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Bak de kipblokjes in enkele minuten bruin en gaar in een hete wok .
  4. Zet het vuur lager en voeg de gehalveerde tomaatjes toe, die je 2 minuutjes onder omscheppen laat meebakken.
  5. Hup de spinazie erdoor en dan na 2 minuten de champignons en de kookroom.
  6. Laat maar enkele minuten lekker pruttelen.
  7. Proef voorzichtig en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
  8. Ondertussen is de penne gaar gekookt in een kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking. Verdeel de penne over 4 ( voorverwarmde) borden en verdeel er de Champion saus over.
  9. Werk af met de pecorino en wat verse blaadjes basilicum.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het kookboekje : " Helden in de keuken " kreeg ik enkele jaren geleden cadeau bij boodschappen gedaan bij een bekende supermarkt. Ik heb er al enkele recepten van Kampioenen met succes uitgeprobeerd. Zoals o. a
Yummy Bolocaroni
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's


Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor
herhaling vatbaar. Dylan ... BEDANKT.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst