KookJij

Kersensaus

Een heerlijk kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersensaus te bereiden

Breng in een pan de kersen met het sap, het citroensap, de kaneel en de honing aan de kook.
Roer het aardappelmeel met het water in kopje glad.
Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
Kirsch toevoegen als het tot de helft is afgekoeld.
Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Lekker op warme wafels of vanilleijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan :);):p
aaltje777

aaltje777 zegt:
Dank je wel voor de tip Hilde :p
aaltje777

aaltje777 zegt:
Beetje raar, heb nederland in gevuld. Staat er herkomst Afrika :o
opahenny

opahenny zegt:
ellie dank je wel voor je tip !
Deze gaat er gelijk met de kirsch door:p
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
En de jam dan? Mvg, Ellie
Anna

Anna zegt:
Heerlijk! Was vaste prik als we in Belgie op vakantie waren: wafels met warme krieken!:D:D