KookJij

Kersenroomijs

Een heerlijk kersenroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersenroomijs te bereiden

Zeef het sap van de kersen boven een steelpannetje.
Breng het sap (circa 300 ml)aan de kook en laat het tot circa de helft inkoken.
Laat het afkoelen.
Breng in een schone pan de slagroom langzaam tegen de kook en zet hem terzijde.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig en schenk de warme room er al kloppend in een dun straaltje bij.
Doe het mengsel dan terug in de pan en verwarm het al roerend tot het is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is de vla klaar.
Laat de vla volledig afkoelen.
Hak de kersen grof in de blender of foodprocessor en doe er het afgekoelde, ingekookte sap bij.
Meng het vruchtenmengsel door de roomvla en draai hiervan ijs volgens de gebruiksanwijzing van de ijsmachine

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst