KookJij

Kerrie Kip uit de Slowcooker

In een slowcooker bereidt je het voedsel op een lagere temperatuur met gesloten deksel (vocht kan niet weg), gedurende een langere tijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 275 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrie Kip uit de Slowcooker te bereiden

  1. Leg op de bodem van de binnenbak van de slowcooker de gesnipperde uien, knoflook, paprika en tomaat.
  2. Leg daarop de blokjes kip.
  3. Maak van de rest een homogene mix en giet dat uit over de inhoud van de slowcooker.
  4. Deksel er op en op de hoge stand - 4 uur zetten.
  5. Na 3 1/2 uur het deksel verwijderen, even flink omroeren en iets laten inkoken.
  6. Dien op met witte rijst en bestrooi met de gesnipperde koriander blaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij warme thee, koud bier of een niet al te droge witte wijn.
Een gewurztraminer smaakt hier lekker bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard Schaefers

Gerard Schaefers zegt:
Dag Jan,
Dit recept lijkt mij een uitstekende aanvulling aan de slowcooker receptenlijst op mij mijn https://www.sjeef.nl receptenlijst.
Kun je daarmee instemmen?
Uiteraard komt er correcte bronvermelding en link in te staan.

Overigens zou ik wel willen weten welk mysterieus ingrediënt zich achter de sterrenrij verbergt. :-)