KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kastanjepuree

Een heerlijk kastanjepuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was de tamme kastanjes en kruis ze aan de bolle kant diep in. Breng ze met zoveel water aan de kook dat ze net onder staan en laat ze in 30 tot 45 minuten gaar koken. Giet de kastanjes af, pel ze en pureer ze. Roer de slagroom en de bouillon door de kastanjemassa tot deze de dikte van puree heeft. Breng de kastanjepuree op smaak met zout en peper.

Tip: heerlijk bij wild en gevogelte!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Janny , volgens mij wel , maar smeer de schotel goed in met boter en leg boven op desnoods ook klontjes boter voor het uitdrogen.Ovenstand niet hoger dan 180gr zetten .Moet lukken. Groetjes van ons 3 :);):p
janny

janny zegt:
kun je dit recept van te voren klaarmaken en opwarmen in de oven?:p