KookJij

Kartoffelsalade met radijs

Een heerlijk kartoffelsalade met radijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kartoffelsalade met radijs te bereiden

Halveer de eieren. Haal de eidooier eruit. Hak de eiwitten grof. Hou de dooiers apart.
Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in ± 15 minuten beetgaar. Laat de aardappelen iets afkoelen en pel ze dan.
Schil de komkommer, snij hem overlangs doormidden en verwijder het zaad. Snij de komkommer in piepkleine stukjes of rasp hem grof.
Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in dunne reepjes of kleine blokjes.

Snij de radijsjes in dunne plakjes. Hak de augurkjes grof. Snij van de plak salami kleine blokjes. Snij de bieslook en bosuitjes fijn.
Prak de eidooier heel fijn en vermeng het goed met de yoghurt. Roer er het citroensap, de mosterd en naar smaak de peper en het uienzout door.
Snij de aardappelen in kleine blokjes. Meng er de gehakte eiwitten, de stukjes komkommer, blokjes salami, de stukjes augurk, de reepjes paprika, bosuitjes en de saus door.
Schep er 2/3 van de plakjes radijs door. Schep de salade op een schaal en garneer met de fijngesneden bieslook en het restant van de plakjes radijs.

Tip

Verwarm een groot stokbrood, snij deze in vier gelijke stukken. Snij de stukjes stokbrood overlangs open een vul ze met een blad sla en de salade. Garneer met bieslook en plakjes radijs.

Heerlijk bij bijvoorbeeld barbecue of lunch!


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst