KookJij

Kalkoengebraad sint-hubertus

Een heerlijk kalkoengebraad sint-hubertus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoengebraad sint-hubertus te bereiden

Hak de ui, snijd de wortelen in staafjes. Laat het gebraad in de rode wijn en de cognac marineren. Voeg de ui, de tijm, de laurier, peper en de jeneverbesjes toe. Dek de schaal af en plaats ze in de koelkast. Droog het vlees af en laat het in een pan bruinen. Giet de marinade erover en laat alles 60 minuten op een zacht vuurtje stoven. Verwijder het gebraad, giet de saus door een zeef en laat ze inkoken. Voeg de jam, de mosterd en het bindmiddel toe. Laat enkele minuten koken en voeg de room toe. Serveer de sneetjes gebraad, overgoten met de saus en versierd met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst