KookJij

Kalkoenfricassée

Een heerlijk kalkoenfricassée recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoenfricassée te bereiden

Verhit wat olijfolie in een koekenpan met anti-aanbakbodem en bak de aardappelen in parten hierin onder het deksel gaar en bruin.
Rooster in een andere koekenpan het amandelschaafsel in weinig olie en schud het uit de pan.
Bruin het vlees met paprikapoeder, peper en zout bestrooid rondom in olie.
Bak de ui in dunne ringen en de geschilde selderij in dunne plakjes kort mee.
Doe de uitgeknepen knofook, de tomaat, de sherry, de bouillon en de laurier erbij en laat onder deksel een kwartier heel zacht stoven.
Houd het vlees en de groenten in een vuurvaste schotel warm.
Breng het stoofvocht over in een blender en maak met de amandelen, de paté, het paprikapoeder en de cayenne een gladde saus.
Kook de saus even op en schep hem dan over het vlees.
Schik de aardappelen rondom en garneer met veel oregano.

Mijn kookverhaal (Toine Krijnen)

Serveertip: : gemengde sla, waarop gepocheerde vis met mayonnaise, groen gekleurd met wat diepvriesspinazie, peterselie en dragon uit de blender, versierd met grote garnalen.

Wijnadvies: witte Rioja.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst