KookJij

Kalfsvleesrolletjes met asperge en cognacsaus

Een heerlijk kalfsvleesrolletjes met asperge en cognacsaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsvleesrolletjes met asperge en cognacsaus te bereiden

Zet de asperges tenminste 1 uur in koud water.
Schil de asperges en snij ze op gelijke lengte.
De schillen en afgesneden stukjes in een pan leggen, hierover een schone, uitgespoelde theedoek leggen, hierop de geschilde asperges en daarna de pan met water vullen tot de asperges onder staan.
Voeg wat zout toe en breng de asperges aan de kook.
Houd gedurende 10 min. het water tegen de kook en draai dan het vuur uit en laat asperges met gesloten deksel doorgaren tot ze beetgaar zijn.
Blancheer de schoongemaakte spinazie en koel deze in ijswater en droog ze daarna af.
Sla de schnitzels tussen plastic folie mooi plat en bedek ieder schnitzel met gedroogde spinazioebladeren.
Leg hierop 5 speren asperges en rol schnitzels strak op en bindt ze goed vast met rolladetouw.
Omwikkel de uitstekende deln van de asperges met aluminiumfolie en bak de vleesrolletjes gedurende 4 min. rondom mooi bruin in weinig boter.
Leg ze nu in een ovenschaal.
Verwarm, kort voor het opdienen, de vleesrolletjes gedurende 5 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Laat voor de saus de room met de kalfsfond tot 1/3 inkoken.
Laat de doormidden gesneden teentje knoflook gedurende 30 min. meetrekken en verwijder ze daarna.
Breng saus op smaak met peper en zout en voeg ietwat cognac naar smaak toe.
Monteer saus met blokjes koude boter.
Kook de pommes prisienne in water met wat zout beetgaar, glaceer met wat boter en strooi er wat fijngehakte peterselie over.
Presentatie:
Maak een spiegeltje op een voorverwarmd bord.
Verwijder de folie van de asperges en snij het vleesrolletje diagonaal in 2 stukken en leg in de saus.
Garneer af met peterselie-aardappeltjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst