KookJij

Kalfslever met appel en uitjes

Een heerlijk kalfslever met appel en uitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfslever met appel en uitjes te bereiden

1).Bak de zilveruitjes op hoog vuur in de eetlepel rijstolie en zodra ze beginnen te bruinen en het vet verdwenen lijkt te zijn van het vuur halen en apart zetten.
2).Verhit de roomboter in een anti aanbakpan en bak daarin gaar de schijven appels en zet dat warm weg .
3).Fruit de sjalotjes en de knoflook aan in de rijstolie en wanneer de uien zacht zijn geworden voegen we alle vloeistoffen toe. Dat geheel koken we in tot we zo een 150 cc vloeistof over hebben. We brengen het op smaak met peper en zout en zetten de jus ook apart warm weg.
4).We bepeperen en bezouten de stukjes lever en halen ze even door de bloem en bakken ze krokant en bruin in de boter, maar wel nog rosé van binnen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Op voorverwarmde borden leggen we een schep mooie aardappelpuree en daarnaast enkele halve stronkjes gecarameliseerde Brussels lof met sinaasappel.
Naast puree en lof een stuk kalfslever met enkele schijven appel er op en 6 zilveruitjes. Een schepje saus over het vlees en de uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst