KookJij

Kabouter Plop aardappelen

Een heerlijk kabouter plop aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabouter Plop aardappelen te bereiden

1. Borstel de aardappelen schoon en prik er gaatjes in met een vork.
2. Verwarm de oven tot 200 graden.
3. Giet het blikje tonijn op een zeefje en vang de olie op.
4. Leg 10 stukjes aluminiumfolie op de tafel en giet in ieder stukje een beetje tonijnolie.
5. Leg de aardappelen hierop en vouw de aluminium om de aardappel.
6. Leg de aardappelen in de hete oven en laat deze in ongeveer 1.30 uur gaar worden.
7. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en vermeng deze met de tonijn, de gekookte maïs, de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, de mayonaise en de yoghurt.
8. Breng dit alles op smaak met peper en zout.
9. Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd deze voorzichtig in.
10. Lepel de tonijnvulling in de aardappel.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst