KookJij

Kabeljauwfilet met ontbijtspek

Een heerlijk kabeljauwfilet met ontbijtspek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet met ontbijtspek te bereiden

Snijd van elk kabeljauwstaartje 2 mooie langwerpige filets door ze in de lengte te halveren.
Kook visfond met noilly prat, créme fraiche en room in tot een romige saus.
Breng op smaak met enkele druppels citroesap en peper en zout.
Monteer, indien nodig, met wat ijskoude klontjes boter.
Was de peterselie, haal de blaadjes van de stelen en dep ze droog.
Frituur ze in olie van 160 graden C. en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrijk de aluminiumfolie met boter, bestrooi licht met witte peper en leg hierop de plakjes ontbijtspek., vervolgens de filets.
Voorzichtig dichtvouwen en in de oven ca 10 min. gaar laten worden.
Pak ze uit en voeg het vrijgekomen vocht van de filets bij de saus.
Maak ondertussen wat aardappelpuree, maak de bospeentjes schoon
( laat er eventueel wat groen aan zitten) en pocheer ze met de schoongemaakte peultjes beetgaar in wat water met zout.
Afgieten en er een klontje boter door schudden.
Leg filet met ontbijtspek op bord, nappeer met wat saus, strooi er wat gefrituurde peterselie overheen.
Garneer met een rozetje aardappelpuree een bospeentje en wat peultjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo resi:
Noilly prat is een droge witte vermouth.
Eigenlijk een kookwijn.
Is bij een slijter te koop.
veel succes:):)
m.v.g. Bert Allers
resi.

resi. zegt:
dit lijkt me een heerlijk etentje maar wat is noilly prat?brdankt voor het recept, Resi:)