KookJij

Kabeljauw met spinazie en botersaus

Een heerlijk kabeljauw met spinazie en botersaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met spinazie en botersaus te bereiden

Maak de ui en wortel schoon en snij deze in grove stukken, steek de kruidnagel in een stuk ui, doe de groenten in de pan en overgiet ruim met water, voeg tijm toe, kruid met peper en zout en laat het geheel 20 minuten koken met het deksel half op de pan. Leg de vis in de groentebouillon en laat op een laag vuur 12 minuten garen, keer eenmaal om. Bak intussen de spinazie aan in wat boter, kruid naar smaak en voeg 1 el. room toe. Laat 60 gr. boter smelten tot lichtbruin, haal van het vuur, voeg kappertjes, peterselie en noten toe, kruid met peper en zout. Schep de vis uit de bouillon, dep deze droog met keukenpapier. Verdeel de spinazie over de borden, leg de vis erop en overgiet met de botersaus. Dien op met gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst