KookJij

IJs met perzik en cake

Een heerlijk ijs met perzik en cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikke fabita
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJs met perzik en cake te bereiden

De perziken uit laten lekken en het vocht opvangen.
Het ijs iets zachter laten worden. Snijd de perziken in kleine stukjes. Roer 1 of 2 eetlepels perzikstukjes door het ijs en laat dit in de vriezer weer hard worden. De rest van de perzikstukjes apart wegzetten.
Giet de siroop in een pannetje, eventueel met wat extra suiker en likeur of citroensap. Laat dit wat inkoken, maar niet al te dik worden, anders wat water erbij doen. Indien de siroop té vloeibaar blijft, een lepeltje maïzena in klein beetje koud water oplossen en dit erdoor roeren. Laten afkoelen en de rest van de perzikstukjes erdoor mengen.
Snijd plakken van ongeveer 2 cm dik uit de cake. Het liefst 2 plakken per persoon. Haal met behulp van een glas of ronde vorm een zo groot mogelijk rondje uit elke cakeplak. Gooi de randrestjes niet weg, maar verkruimel die grof en leg even apart.
Tot hier kun je dit dessert van tevoren bereiden tot je aan het dessert toe bent.
Haal het ijs eventjes van tevoren uit de vriezer zodat het een beetje zacht kan worden, dit i.v.m. de perzikstukjes die erin zitten.
Leg op elk bord 2 plakken cake en op elke plak een bolletje ijs.Giet in een dunne straal wat perziksiroop erover of er omheen. Bestrooi het geheel met de verkruimelde cakerandjes.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Vroeger maakte ik vaak ijsbombes, erg leuk en mooi om te zien, maar het kostte wel wat tijd. Dit is minder spectaculair, maar wel lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst