Recept
« Terug naar recepten
					
						IJs met perzik en cake
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			IJs met perzik en cake
Een heerlijk ijs met perzik en cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									ikke fabita
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe IJs met perzik en cake te bereiden
  De perziken uit laten lekken en het vocht opvangen.
Het ijs iets zachter laten worden. Snijd de perziken in kleine stukjes. Roer 1 of 2 eetlepels perzikstukjes door het ijs en laat dit in de vriezer weer hard worden. De rest van de perzikstukjes apart wegzetten.
Giet de siroop in een pannetje, eventueel met wat extra suiker en likeur of citroensap. Laat dit wat inkoken, maar niet al te dik worden, anders wat water erbij doen. Indien de siroop té vloeibaar blijft, een lepeltje maïzena in klein beetje koud water oplossen en dit erdoor roeren. Laten afkoelen en de rest van de perzikstukjes erdoor mengen.
Snijd plakken van ongeveer 2 cm dik uit de cake. Het liefst 2 plakken per persoon. Haal met behulp van een glas of ronde vorm een zo groot mogelijk rondje uit elke cakeplak. Gooi de randrestjes niet weg, maar verkruimel die grof en leg even apart.
Tot hier kun je dit dessert van tevoren bereiden tot je aan het dessert toe bent.
Haal het ijs eventjes van tevoren uit de vriezer zodat het een beetje zacht kan worden, dit i.v.m. de perzikstukjes die erin zitten.
Leg op elk bord 2 plakken cake en op elke plak een bolletje ijs.Giet in een dunne straal wat perziksiroop erover of er omheen. Bestrooi het geheel met de verkruimelde cakerandjes.
  
										Het ijs iets zachter laten worden. Snijd de perziken in kleine stukjes. Roer 1 of 2 eetlepels perzikstukjes door het ijs en laat dit in de vriezer weer hard worden. De rest van de perzikstukjes apart wegzetten.
Giet de siroop in een pannetje, eventueel met wat extra suiker en likeur of citroensap. Laat dit wat inkoken, maar niet al te dik worden, anders wat water erbij doen. Indien de siroop té vloeibaar blijft, een lepeltje maïzena in klein beetje koud water oplossen en dit erdoor roeren. Laten afkoelen en de rest van de perzikstukjes erdoor mengen.
Snijd plakken van ongeveer 2 cm dik uit de cake. Het liefst 2 plakken per persoon. Haal met behulp van een glas of ronde vorm een zo groot mogelijk rondje uit elke cakeplak. Gooi de randrestjes niet weg, maar verkruimel die grof en leg even apart.
Tot hier kun je dit dessert van tevoren bereiden tot je aan het dessert toe bent.
Haal het ijs eventjes van tevoren uit de vriezer zodat het een beetje zacht kan worden, dit i.v.m. de perzikstukjes die erin zitten.
Leg op elk bord 2 plakken cake en op elke plak een bolletje ijs.Giet in een dunne straal wat perziksiroop erover of er omheen. Bestrooi het geheel met de verkruimelde cakerandjes.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Vroeger maakte ik vaak ijsbombes, erg leuk en mooi om te zien, maar het kostte wel wat tijd. Dit is minder spectaculair, maar wel lekker.
									 
                    





 
					