KookJij

Ice Cream - After Eight

Een heerlijk ice cream - after eight recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ice Cream - After Eight te bereiden


Doe in een pannetje de slagroom en breng dit aan de kook.
Doe in een kom de dooiers met de suiker en roer wat.
Schenk een beetje hete slagroom al roerende door de dooiers met suiker.
Doe dat totdat je het eiermengsel kan gieten en dan giet je het weer terug in de pan blijf roeren en breng het tegen de kook. Het mag niet koken. Tussen de 85 en 95 graden Celcius houden en roeren, dan gaat het binden, het wordt niet dik maar er blijft een laag op een lepel zitten.
Laat dit afkoelen. Roer eerst 5 stuks after eight in stukjes erbij. Maak ijs in de ijsmachine en doe na 10 minuten 8 stuks in stukjes gehakte after eight in de ijskom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

C.D

C.D zegt:
Wanneer doe je dan de melk en het vanille extract erbij?
Ronald

Ronald zegt:
Dit klink zeer lekken en ik ga het zeker uitproberen.
Frank Lodder

Frank Lodder zegt:
Tsjonge,tsjonge Kees. Jij durft. Wellicht breng je Unilever op een idee:?:?
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik heb het recept niet uitgeprobeerd, dus ik weet niet of het lekker is. Maar geef er aub niet de naam gazpacho aan! Gazpacho wordt heel anders bereid!!