KookJij

Hollandse vissalade

Een heerlijk hollandse vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 215 kCal energie
13 Gram eiwit
15 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse vissalade te bereiden

Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof.
Was en dep ze droog.
Pers een 1/2 citroen en roer citroensap door 2 eetlepels mayonaise.
Was bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof.
Roer de gehakte kervel door de mayonaise.
Breng op smaak met zout en peper.
Schil lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes.
Besprenkel de appel met citroensap.
Snij gerookte paling, gerookte forel en gerookte zalm in stukken.
Pel rode ui en snij deze in dunne ringen.
Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover.
Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper.
Garneer met de kervel.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Variatietip:
Ook lekker met reepjes komkommer in plaats van appel.

Wijnadvies:
Storch Gruner Veltfiner, Oostenrijkse witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst