KookJij

Hete bliksem met rookworst

Een heerlijk hete bliksem met rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem met rookworst te bereiden

Doe de aardappels +de zure+de zoete appels in de pan en voeg er iets minder dan een ½ liter water aan toe + de zout (naar believen).
Laat alles ruim 30 min. koken (Let op het water,kokend water evt. stand-by)
Verwarm de rookworst (zie verpakking)
Zodra de aardappels gaar zijn,stamppot maken met de boter / margarine.
Zet de schaal nog even onder de grill voor een bruinig aanzicht en doe dan de rookworst er op.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Toen ik in Twente woonde werd dat daar geregeld gegeten;in het westen is men er niet zó mee bekend.
als ik het maak ,waarschuw ik ff dat het een wat zurige smaak heeft. Men schept dan eerst een beetje op om te proeven....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

piet

piet zegt:
Dit is een van de 2 recepten die goed is nml zure en zoete appels (ben ook in het westen wonende tukker)origineel (voor alle stampotten) werd het met spek en worst en stoof of varkens vlees(casselerrib helaas niet meer verkrijgbaar wel in duitsland)bereid en dan verdwijnt de zure smaak echt wel ;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Grietje,
Neen ,de uien ben ik niet vergeten,want zó heb ik het nooit gemaakt. Het zal een variatie zijn die óók goed zal smaken,hoor,mar dat weet ik niet.:D:D
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Barbara,

Het is inderdaad een heeeeerlijk recept! Maar kan het zijn dat je de uien bent vergeten?
In jou recept zouden nog 2 grote uien moeten, dacht ik.
Zo maak ik de hete bliksem in ieder geval.

Jummie.;)