Toen ik in Twente woonde werd dat daar geregeld gegeten;in het westen is men er niet zó mee bekend.
als ik het maak ,waarschuw ik ff dat het een wat zurige smaak heeft. Men schept dan eerst een beetje op om te proeven....
Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem met rookworst
PT30M
Hete bliksem met rookworst
Een heerlijk hete bliksem met rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem met rookworst te bereiden
Doe de aardappels +de zure+de zoete appels in de pan en voeg er iets minder dan een ½ liter water aan toe + de zout (naar believen).
Laat alles ruim 30 min. koken (Let op het water,kokend water evt. stand-by)
Verwarm de rookworst (zie verpakking)
Zodra de aardappels gaar zijn,stamppot maken met de boter / margarine.
Zet de schaal nog even onder de grill voor een bruinig aanzicht en doe dan de rookworst er op.
Laat alles ruim 30 min. koken (Let op het water,kokend water evt. stand-by)
Verwarm de rookworst (zie verpakking)
Zodra de aardappels gaar zijn,stamppot maken met de boter / margarine.
Zet de schaal nog even onder de grill voor een bruinig aanzicht en doe dan de rookworst er op.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Neen ,de uien ben ik niet vergeten,want zó heb ik het nooit gemaakt. Het zal een variatie zijn die óók goed zal smaken,hoor,mar dat weet ik niet.:D:D
grietje56 zegt:
Het is inderdaad een heeeeerlijk recept! Maar kan het zijn dat je de uien bent vergeten?
In jou recept zouden nog 2 grote uien moeten, dacht ik.
Zo maak ik de hete bliksem in ieder geval.
Jummie.;)
piet zegt: