KookJij

Hele Vis in Zoutkorst

Een heerlijk hele vis in zoutkorst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hele Vis in Zoutkorst te bereiden

Vis (door visman laten) schoonmaken. Oven voorverwarmen op
250 graden Celcius. Zeezout, bloem en eiwitten tot een deeg kneden. Deeg
uitrollen, vis erop leggen, gewenste kruiden erop verdelen en deeg rondom vis vouwen. Vis in midden van
oven circa 30 min. bakken. Dan circa 15 min. laten rusten.

Korst stukhakken. Vis met frisse saus bv basilicumsaus of limoen bieslook saus serveren.

Mijn kookverhaal (Camilla Uitermark)

De techniek om vlees of vis in een zoutkorst te bereiden is al heel oud.
Het grote voordeel is dat de sappen en geuren niet ontsnappen, omdat de
zoutkorst de ingredienten helemaal afsluit. Het is bovendien een slanke
bereidingswijze, omdat er geen extra vet wordt toegevoegd.
Grof zeezout is hierbij onmisbaar en samen met de toegevoegde eiwitten
vormt het als het ware een harde deksel. Gebruik geen fijn zeezout, dat
maakt het te bereiden produkt te vochtig, trekt er teveel in en zal
daardoor een veel te zoute smaak veroorzaken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miranda

Miranda zegt:
De korst kan worden verwijderd door er een flinke tik op te geven met de achterkant van een mes, tot hij barst. Dit recept kan overigens het beste worden gemaakt met vis waar de schubben nog aan zitten. Anders trekt het zout er teveel in.
camilla

camilla zegt:
Hallo Mieke,

Het zout is in het deeg gekneed. Het is inderdaad spectakel aan tafel maar echt de moeite waard. In principe is het een soort brooddeeg waar de vis in gaart, de kruiden trekken hierdoor sowieso in de vis omdat die helemaal opgesloten is. De korst breek je gewoon open als hij gaar is. Wat je eventeel ook kan doen is 2 stukken keukengaren over de vis heen leggen voor je het deeg eromheen vouwt, laat stukken touw aan kop en staart eruit hangen. Op die manier hoef je er alleen aan te trekken wanneer de vis klaar is.
Mieke

Mieke zegt:
Hallo,

Lijkt mij een goed recept,alleen vraag ik me af hoe men de korst verwijdert voor het serveren op tafel zodanig dat de genodigden geen zout in hun mond krijgen!!
De deeg voor de korst kan denk ik ook verrijkt worden met allerlei kruiden zodanig dat die ook in de vis doordringen