KookJij

Recept voor Heldere kippensoep met ei

Een heerlijk heldere kippensoep met ei recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg het zout en azijn toe. Zet het vuur lager en breek de eieren een voor een voorzichtig boven het water. Pocheer de eieren 1 minuut en haal ze met een schuimspaan uit het water.

2. Breng in een andere pan de bouillon aan de kook. Voeg de prei, de broccoli, de kip, de paddestoelen en de sherry toe. Breng de soep op smaak met chilisaus en laat hem 10-15 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de gepocheerde eieren toe en laat de soep nog 2 minuten koken. Schep de soep en de eieren voorzichtig in 4 soepkommen. Bestrooi met een mespuntje chilipoeder en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst