KookJij

Hartige taart

Een heerlijk hartige taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: iets van (weet ik niet meer) en de rest van mezelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart te bereiden

De oven voorverwarmen op 225°C.
Vet de bakplaat in en beleg deze met ongeveer 8 plakjes bladerdeeg.
Bak het ontbijtspek uit (even laten uitlekken op keukenpapier) en beleg de bodem hiermee. De gaten vullen met 100 g schouderham.
200 Gram belegen gemalen kaas erover heen strooien.
Klop 3 eieren en 2 dl. crème fraîche los en doe dit over de kaas.
Maal er (flink wat) zwarte peper over.
Zet het geheel 20 – 30 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Dit blijft een platte hartige taart. Ik snijd hem altijd in hapklare brokken. Kinderen zijn er ook dol op.
Met feestjes en partijtjes is het zo verdwenen: het hapt zo heerlijk weg,,,,

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst