KookJij

Hachee op z'n Limburgs

Een heerlijk hachee op z'n limburgs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachee op z'n Limburgs te bereiden

Evt.het vlees in dobbelstenen snijden.De korstjes van het brood afsnijden en aan beide kanten met mosterd besmeren.De uien pellen en in dunne ringen snijden.In een braadpan de boter bruin laten worden.Het vlees hierin rondom bruin bakken en uit de pan scheppen.De uiringen 1 min.in de bakboter fruiten.De bloem over de uien strooien.Het geheel omscheppen en even doorfruiten tot ook de bloem lichtbruin is.Het bier erbij schenken en aan de kook brengen en het vlees terug doen in de pan.De sneetjes brood en de kruiden toevoegen en het gerecht met de deksel erop 2 1/2-3 uur op een laag pitje gaar laten stoven.De hachee op smaak brengen met peper en zout.Serveer met gekookte aardappelen en rode kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frans v.marrelo

frans v.marrelo zegt:
ga dit recept a.s.zaterdag 22aug.voormijnfam. [12 pers.]bereidenkangeen limburgs bierkrijgen probeer het met oud bruin hoopdat het lukt