Recept
« Terug naar recepten
					
						Haasmedaillon met witloof en portosaus
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Haasmedaillon met witloof en portosaus
Een heerlijk haasmedaillon met witloof en portosaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle-lekker
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Haasmedaillon met witloof en portosaus te bereiden
 Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Maak het witloof schoon en stoom de stronkjes beetgaar. Stoom ook de aardappelen gaar.
Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.
Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
									Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.
Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
 
                    





 
					