Je kan de courgette vervangen door aubergine.
Je kan er nog champignons aan toevoegen.
Door de roux kan je eventueel ook een snufje kaneel doen, is heel lekker!
Nog een andere variatie is om de hele kipfilet te koken in water met 2 bouillonblokjes en gyroskruiden, ongeveer een half uurtje laten trekken en de kipfilets dan in reepjes trekken met 2 vorken, beetje bij kruiden met gyroskruiden en dan het recept verder volgen.
De bouillon die je krijgt van het koken van de kip kan je dan gebruiken in plaats van de melk in de roux, dan word de smaak wat intenser. Als je ervoor kiest om de kip te koken en de roux met de bouillon te maken dan voeg je de  knoflook gewoon als laatste bij de roux.
De koriander snijd je dan gewoon heel fijn en verdeel je tussen de lagen door.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Gyros lasagne
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gyros lasagne
Je kan natuurlijk iedere soort vlees gebruiken maar ik maak dit het liefst met kip.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gyros lasagne te bereiden
- Snijd de kipfilet in fijne reepjes.
- Doe ze in een kom samen met de gyroskruiden, koriander, knoflook wat peper en olijfolie roer goed om en laat minimaal een half uur marineren (hoe langer hoe beter).
- Bak de kipfilet zachtjes aan en kruid bij met wat peper en eventueel zout, maak met de bloem, roomboter en melk een vloeibare roux en voeg als laatste het bouillonblokje toe en laat oplossen (ik gebruik hier een runderbouillonblokje voor).
- Bouw nu de lasagne op: eerst een laagje kipmengsel, daarop een laagje roux, daarop de tomaten schijfjes en courgette en daarna de mozarrela naar smaak, afdekken met lasagnebladeren en zo doorgaan tot alles op is.
- Eindigen met groenten en deze bestrooien met de geraspte kaas, afbakken in een voorverwarmde oven van 200C voor 45 minuten, als de kaas te donker word, de schaal afdekken met alufolie.
 
                    



 
					
Be zegt: