KookJij

Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje

Een heerlijk groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje te bereiden


Meng de ingrediënten voor de tempura en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Zet de kom vervolgens een nachtje in de koelkast afgedekt met keukenfolie.
Schil de paprika. Snijd de groenten in stukken.
Prik de groenten op een brochettestokje, maar weef er de tong­filet tussendoor, zodat er overal vis tussenzit.
Maak een mayonaise met de eierdooier, de mosterd, de azijn, de peper, het zout en de maïsolie. Verfris met wat witte wijn en voeg er het kerriepoeder en de in kleine blokjes gesneden appel aan toe.
Schep het water van de tempura en haal er de brochettes door. Bak enkele minuten in een friteuse op 170°C.
Serveer de spiesjes met het sausje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst