KookJij

Groentecurry

Vegetarisch of met kip, een heerlijke curry met bloemkool en haricots verts. Vergeet de garnering niet om het gerecht helemaal compleet te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: Variatie op recept van Koken met Karin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentecurry te bereiden

1) Snij de bloemkool in roosjes, de paprika in blokjes en de boontjes in drieën.
2) Verhit olie in de wok en fruit de currypasta met de suiker circa 1 minuut en giet vervolgens de kokosmelk erbij.
3) Voeg de groente erbij en laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn. Vergeet niet af en toe te roeren.
4) Snij ondertussen de bosuitjes in ringetjes.
5) Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtgekleurd zijn.
6) Proef de curry en voeg naar smaak citroensap, zout en/of suiker toe. Strooi tenslotte het gemalen komijnzaad erover.

Serveer de cashewnoten, bosuitjes en koriander in schaaltjes bij het gerecht of garneer het gerecht per bord.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Voor mijn vriend heb ik kip aan dit recept toegevoegd. De kip is gemarineerd in een scheutje olie, groene curry en gemalen komijnzaad en apart van het gerecht gebakken. Op de foto is het gerecht met kip te zien.
Houd je niet van koriander? Platte peterselie is dan een goede vervanger.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik ben gek op currys! Dus deze wordt binnenkort bij ons gemaakt!
Bobbejaan van Elst

Bobbejaan van Elst zegt:
Het is een heerlijk recept, zelf houd ik niet zo van bloemkool, maar zo is het erg lekker!