Voor mijn vriend heb ik kip aan dit recept toegevoegd. De kip is gemarineerd in een scheutje olie, groene curry en gemalen komijnzaad en apart van het gerecht gebakken. Op de foto is het gerecht met kip te zien. 
Houd je niet van koriander? Platte peterselie is dan een goede vervanger.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Groentecurry
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Groentecurry
Vegetarisch of met kip, een heerlijke curry met bloemkool en haricots verts. Vergeet de garnering niet om het gerecht helemaal compleet te maken.
            
            
					
									Recept van:
									Nadine  
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
 - > Hoofdgerechten - Rijst
 - > Hoofdgerechten - Gevogelte
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Mediterrane
								
																								
									Bron:
									Variatie op recept van Koken met Karin
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Groentecurry te bereiden
1) Snij de bloemkool in roosjes, de paprika in blokjes en de boontjes in drieën. 
2) Verhit olie in de wok en fruit de currypasta met de suiker circa 1 minuut en giet vervolgens de kokosmelk erbij.
3) Voeg de groente erbij en laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn. Vergeet niet af en toe te roeren.
4) Snij ondertussen de bosuitjes in ringetjes.
5) Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtgekleurd zijn.
6) Proef de curry en voeg naar smaak citroensap, zout en/of suiker toe. Strooi tenslotte het gemalen komijnzaad erover.
Serveer de cashewnoten, bosuitjes en koriander in schaaltjes bij het gerecht of garneer het gerecht per bord.
										2) Verhit olie in de wok en fruit de currypasta met de suiker circa 1 minuut en giet vervolgens de kokosmelk erbij.
3) Voeg de groente erbij en laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn. Vergeet niet af en toe te roeren.
4) Snij ondertussen de bosuitjes in ringetjes.
5) Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtgekleurd zijn.
6) Proef de curry en voeg naar smaak citroensap, zout en/of suiker toe. Strooi tenslotte het gemalen komijnzaad erover.
Serveer de cashewnoten, bosuitjes en koriander in schaaltjes bij het gerecht of garneer het gerecht per bord.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobbejaan van Elst zegt:
                    
Harry Löhr zegt: