KookJij

Gnocchi di porro e pancetta in salsa al gorgonzola

Een heerlijk gnocchi di porro e pancetta in salsa al gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: koken.vtm.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gnocchi di porro e pancetta in salsa al gorgonzola te bereiden



Hak de uien zeer fijn. Verhit een bodempje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit daarin de stukjes ui. Zijn ze glazig, voeg dan de gorgonzola in stukjes toe. Laat de kaas op een zacht vuur smelten.

Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de room inkoken.

Maak nu de gnocchi. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en verwijder de schil. Plet de aardappelen met een aardappelstamper. Meng de bloem met de fijngesneden pancetta en de twee eieren.

Snipper de prei fijn en stoof hem heel even aan in een pan met antiaanbaklaag, samen met enkele lepels olijfolie.

Doe de prei bij het pancettamengsel en meng goed. Voeg de geplette aardappelen toe en kruid het mengsel met zout, peper en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en rol het beslag uit om kleine gnocchi te vormen.

Kook de gnocchi in gezouten water. Ze zijn klaar zodra ze komen bovendrijven. Giet ze af en meng ze met de kaassaus. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas en wat fijngesnipperde peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst