KookJij

Gerookte forelpaté met sherry en kappertjes

Een heerlijk gerookte forelpaté met sherry en kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Quick & bTasty Zeevruchten.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte forelpaté met sherry en kappertjes te bereiden

1. Verdeel de vis in stukjes en doe die samen met de citroenschil + citroensap + sherry + zachte boter + gehakte kappertjes in een kom en goed mengen of doe ze in een blender en hierin mengen.
2. Schep het mengsel in kleine schaaltjes of ramequins. Als je wilt, kun je dan de gesmolten boter erop schenken en hierop verse kruiden (fijngeknipt) en eventueel hele kappertjes.
3. Dek de schaaltjes af met huishoudfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast of tot de boter is opgesteven.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Als voorgerecht in éénpersoonsschaaltjes opdienen.
Als hapje op een feestje kun je het serveren met toast of stokbrood.
Je kunt deze paté maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst