KookJij

Gepocheerde maïskolven in bier

Een heerlijk gepocheerde maïskolven in bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepocheerde maïskolven in bier te bereiden

Verwijder de schutbladen en smeer de kolven in met mosterd, zout en olie.
Verwarm de pan met een beetje olie en bak aan alle kanten aan (ca. 20 min.).
Voeg daarna flesje bier toe (pils).
Laat aan de kook komen en op laag vuur ca. 60 min garen, met deksel op de pan.
Draai af en toe om.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Heb ze laten afkoelen, alvorens te eten.
Erg lekker, het bittere van het bier was vrnl. achtergebleven in het kookvocht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ach, ik ben opgegroeid met de generatie van jasper grootveld (de anti rookmagier) ed, die het niet gek vonden om mijn en dijn te verwisselen. Niet dat ik me daarmee vereenzelvigde, maar heeft wel mn jeugd beinvloed. Ik heb in ieder geval een lekker receptje voor je klaargezet, kan het ook voor je klaarmaken, maar is een beetje te ver weg van hier. Met vrnd grt Hans en B:):)
derbyke

derbyke zegt:
Hans , wat geleerde woorden ...ik ga winkelen gelijk elke deftige dame ;)En de landbouwers bij ons vinden het fijn een gezellige babbel en je hebt maiskolven zoveel je maar wilt .Toch wacht ik op een antwoord of er meer info staat op de verpakking .Suikermais zou blijkbaar lekker zijn voor consumptie even op google gaan kijken, maar die staan niet op het veld , dus heb ik pech .Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Aanvulling: Hilde, je gaat toch niet 'proletarisch winkelen' he?:):):)mvg Hans ed
hns

hns zegt:
Dat is een goeie vraag, ik heb bij de super de mooiste genomen die er waren, ipv los, voorverpakt per 2. Er zat ook een mooi groen schutblad omheen en dat is alles wat ik ervan weet. Morgen zal ik kijken of er op de verpakking nog meer info staat. Ik ben zelf ook altijd kritisch naar de kwaliteit. Groeten aan de mooie Lady's van Boresje en van mij:):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans ,moet deze mais van een bepaald soort zijn of speelt het geen rol .Heb al eens maiskolven gemaakt maar vond ze nogal taai .Wie weet bij deze , ga het proberen het is bijna oogsttijd en bij ons in de buurt staan er maisvelden genoeg .Groetjes van ons 3 :);):p