KookJij

Gekaramelliseerde witlofschotel

Een heerlijk gekaramelliseerde witlofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekaramelliseerde witlofschotel te bereiden

Halveer de stronkjes witlof in de lengte.
Rasp de schil van de sinaasappel en halveer de vrucht.
Pers een helft uit en snijd de andere helft in plakken zonder schil.
Smelt de boter in een koekenpan en roer de de basterdsuiker, sinaasappelrasp en sap erdoor.
Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar beneden naast elkaar in de pan en giet de bouillon erover.
Stoof het witlof, zonder deksel op de pan, in 15 minuten zachtjes gaar.
Keer tussendoor af en toe om.
Strooi de laatste 5 minuten de hamreepjes erover.
Verhit intussen de olie en bak hierin de krieltjes goudbruin en gaar.
Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de witlofschotel.
Garneer met plakjes sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jennypiet

jennypiet zegt:
Heeeeerlijk!!!!
boeddha1958

boeddha1958 zegt:
Jennypiet,
Kan met varkenshaasje of met vis, wat je lekker vindt.
Eet smakelijk!
jennypiet

jennypiet zegt:
Ik ga dit klaarmaken...Maar, welk extra stukje vlees kan ik mee serveren?
rientje

rientje zegt:
Lekker hoor;)