KookJij

Gehaktballetjes Stroganoff

Gemaakt, speciaal voor onze kleinkinderen, die dol zijn op gehakt , paprika en champignons. Serveertip Een scheut wodka toevoegen. Ik heb dat nu achterwege gelaten, omdat de kleinkinderen meeaten. Zet voor de liefhebber worcestersaus en/ of tabasco op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes Stroganoff te bereiden

  1.  Meng het gehakt met 2 el mosterd, het ei, 15 gram fijngesnipperde liefst bladpeterselie( was hier uitverkocht en daarom nam ik mijn toevlucht tot fijne krulpeterselie) en 1 el paprikapoeder.
  2. Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
  3. Neem een wok of Hapjespan en wrijf deze met een weinig olie even in.
  4. Bak de balletjes rondom bruin, haal uit de pan en zet opzij.
  5. Bak in dezelfde pan de paprikareepjes , de ui , knoflook op hoog vuur en laat slinken. Bak in een andere pan ondertussen de champignonplakjes totdat ze mooi bruin zijn en geen vocht meer afgeven.
  6. Voeg de champignons en de tomatenpuree toe aan de pan met paprika en bak even mee.
  7. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer alles door.
  8. Voeg de gehaktballetjes, de room en het water toe en roer weer goed door. Laat dit geheel een 10-tal minuutjes pruttelen, totdat de balletjes gaar zijn.
  9. Strooi vlak voor het serveren de gesnipperde peterselie erover.
  10. Serveer met rijst, pasta, of brood.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Echt een herfstpannetje dit gerecht met de kleuren van de herfst, rood, geel, groen en bruin, maar uiteraard ook erg lekker in andere seizoenen. Alles uit één pan, als je de champignons laat slinken tezamen met de groente. In dit recept heb ik de paprika vanwege de kleinkinderen goed laten garen. Persoonlijk houden we meer van een licht knapperige groente.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst