KookJij

Gehaktballetjes in dille, bacon, mascarponesaus met wat chardonnay

Meestal liggen gehaktballetjes te pronken in een rode of donkerbruine saus. Dit recept, zoals Janneke Philippi zelf beschrijft in de recensie bij haar recept, is ontstaan uit een rest bacon en mascarpone. Door toevoeging van verse dille zowel in de gehaktballetjes als in de mascarponesaus worden de balletjes echt bijzonder lekker. Meteen maken dacht ik zo. Niet moeilijk ( maar dat zijn de meeste recepten van Janneke niet) , maar wel erg lekker. Mmm zei manlief bij de eerste hap.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Uit de krant eigen tekst, foto en kleine aanpassing
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes in dille, bacon, mascarponesaus met wat chardonnay te bereiden

  1. Meng 1 el gesnipperde dille, het paneermeel , een half geklutst eitje met peper en zout naar smaak door het gehakt en draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit in een koekenpan olijfolie met een beetje ongezouten roomboter en bak de balletjes om en om in 12 tot 15 minuten mooi bruin en gaar.
  3. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. ( hou warm onder aluminiumfolie)
  4. Bak in het overgebleven vet de bacon knapperig uit en voeg de gesnipperde knoflook toe.
  5. Schenk er de wijn bij en leg de balletjes terug in de pan en verwarm deze nog 5 minuten mee.
  6. Roer ondertussen de mascarpone los met circa 3 el van het braadvocht en schenk de mascarpone erbij in de pan, roer alles goed glad, voeg de resterende dille toe en breng dit geheel op smaak met peper.
  7. Laat de saus niet meer koken.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveer met pasta en groente naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst