KookJij

Gehakt-linzenschotel

Een heerlijk gehakt-linzenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakt-linzenschotel te bereiden

-Het gehakt rul bakken in een ruime braadpan.
-De paprika, uien, wortel en knoflook erbij doen en even meebakken totdat de wortel wat zachter is.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed omroeren.
-De linzen, aardappel, tomatenpuree en bouillonblokjes erbij doen en goed heet laten worden, eventueel een beetje water erbij doen als het geheel te droog is.
-Het vuur halfzacht zetten en met deksel op de pan 15 minuutjes laten stoven.
-De koriander fijnhakken en erbij doen, goed doorroeren en nog 5 minuutjes laten trekken.
-Proeven en afkruiden met peper.
-Vlak voor het serveren de fetakaas erdoor roeren.
-Serveren met vers stokbrood.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Ook lekker is om meteen voor het serveren een lepel turkse of griekse yoghurt in het midden te scheppen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst