KookJij

Recept voor Gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus

Een heerlijk gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Fruit de sjalotjes in de boter. 10 deciliter visfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. 2 deciliter room toevoegen en laten inkoken tot 3 deciliter. Kruid met iets citroensap, tabasco, peper en zout. Mix de olijfolie met basilicum, peterselie, citroenzeste en de knoflook. Deze mix vormt de basilicumolie die aan de basissaus wordt toegevoegd. Schil de wortelen met een dunschiller en maar er fijne julienne van. Kruid met weinig kerriepoeder. Wok de wortelslierten vlak voor het uitserveren krokant en kruid ze daarna met zout.
Zeebaars:
maak een inkeping op de velkant. Bak vervolgens op de velkant en laat nagaren onder aluminiumfolie. Verwarm de saus opnieuw en klop er met de staafmixer druppelsgewijs de basilicumolie onder tot een luchtige, groene saus. Laat de saus niet meer koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Ton,
Je hebt min of meer gelijk.
Dit zegt de viswijzer over de zeebaars:
"Zeebaars lijkt te profiteren van de stijgende zeewatertemperaturen. De visserijdruk neemt toe, maar zeebaars is nog niet gequoteerd. Bij bodemvisserij beschadigen de netten de bodem en het leven op de bodem. Er is ook Nederlandse zeebaars gevangen met lijnen of staand want. Dat is een beter alternatief. Zeebaars is ook een populaire soort voor sportvissers. Zeebaarzen kunnen 25 jaar oud worden."
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Ton van de Bunt Ben

Ton van de Bunt Ben zegt:
Volgens mij is zeebaars een bedreigde dier soort.:(