KookJij

Gegrilde eendenborst met balsamicovinaigrette

Een heerlijk gegrilde eendenborst met balsamicovinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde eendenborst met balsamicovinaigrette te bereiden

De vinaigrette: verwarm de balsamico in een sauspan met het knoflook, de korianderzaadjes, de olijfolie en het water gedurende 2 minuten. Voeg zout en peper toe. Giet daarna door een zeef en zet opzij.
Verwarm de grill voor.
Neem een kwast en bestrijk zowel de grill als de plakken eendenborst met olijfolie.
Grill de plakken eendenborst 1 minuut aan beide kanten, zo blijven ze binnenin roze.
Warm de vinaigrette even opnieuw op.
Verdeel de eendenborstplakken over de borden. Lepel de vinaigrette erover. Bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
appie4325 bedankt voor de info, zullen dit eens proberen volgende keer;):D:D
appie4325

appie4325 zegt:
Het beste kan je de eendenborst 24 uur van te voren zouten, voor het bereiden afspoelen en droog deppen. Het is dan nog malser!